Miért fontos a másolódás és az önfejlesztés?

A történtentem 2010 novemberében kezdődött (kezdődött igazából). Előtte is sokat  tanultam a webprogramozásról és a keresőoptimalizálársról, de csak ettől az időponttól tudatosult benne, hogy rendszereznem kell magamat és szaktudásomat.

Az első lökést a Felsőfokon.hu-s tevékenykedésem indította meg. Az ottani főszerkesztő hatására kezdtem el hallgatni Brian Tracy Főnix szemmináriumát. Az első 14 leckét többször is meghallgattam, de a meditációs résznél az agyam ledobta az ékszíjat.

Brian Tracy hatása rám

Az eddig meghallgatott anyagok megtették  a hatásukat. Reggelente olvastam, pozitívan gondolkoztam, célokat határoztam meg, terveztem a napjaimat. Boldog és kiegeysúlyozzott voltam, de ez nem tartott örökké, sajnos.  Pár hónappal a cégalapítés után nem voltam benne biztos, hogy jól döntöttem, megbántam az egészet, szerettem volna a régi egyszerű életemet, DE az márt nem lehetett visszakapni.

Megroppantam vagy most tudatosult benne, hogy életem meghatározó döntését hoztam meg?

Tudtam magamról és minidg azt is hangoztattam, hogy kemény vagyok (meg azt is, hogy zsenni és megállok a saját lábamon). Ezzel azért nem volt gond, mert pozitívan értékeltem túl magam, így a belső kép kivetült a valóságra. Mindenki úgy ismert, amilyennek szerettem volna mutatkozni. A döntés súlyossága csak most kezdett tudatosulni bennem.

Vállalkozni vagy beállni a sorba?

Most már tudom a választ, vállalkozni, de nem szakmunkásként

Természetesen minden vállalkozás nehezen indul be és idő kell hozzá, hogy a nulláról ismerettségre tegyen szert az ember. Nekem szerencsére kikövezett utam volt pár emberhez. Így már „csak” teljesíteni kellett. A tudásom már akkor is elegendő volt a legtöbb webes feladathoz, nem okozatt gondot semmilyen feladat elvégzése.

Csak pozitívan, mindenre képes vagyok

Tudtam, hogy pozitívnak kell maradnom és tanulnom kell (nem egyetemen és nem iskloában, hanem az élettől). Tapasztalataim napról-mapra bővültek. A kommunikáció nehéz feladat sokaknak, szerencsére nekem alapvetően nem okoz gondot, így már „csak” a tárgyalástechnikámat kellett fejlesztenem. Ezt az egyik partnerem is megjegyezte az első találkozásunkkor – azóta küzdök minden tárgyaláson.

Az első félévem a való világban

Az elmúlt fél évben regeteg tárgyaláson vettem részt, sokat tanultam, sokszor a saját káromból. Elmondhatom, hogy minden beszélgetés sikeres volt. Vagy, mert eladtam valamit vagy mert újabb fogásokkal bővítettem a tudásomat.

A tárgyalásokon szerzett tapasztalatok  nem érnek semmit, ha nincs hozzá szakmai tudás és szakmai tapasztalat. Itt is sokat fejlődtam. Kezdetben egyedül voltam, de sikerült kibővítenem a csapatot 2 remek emberrel, akikkel azóta közös úton járunk (igaz a kezdeti lendület már csak kettőnkben van meg, nekünk továbbra is közösek a céljaink és tisztán látjuk a sikert).

Építsd fel magadat és csapatodat, hogy közösen többre vigyétek

Így 3an három témában tudunk fejlődni és sikereket elérni. Közösen tanuljok a multi-level marketing és az online marketinget, mindenkinek megvannak az alapjai és a saját szakterülete. András az MLM rendszert, a keresőoptimalizálást, webanalitikát részesíti elpnben. Máté a keresőoptimalizálás, közösségi média és online marketing alapjaival foglalkozi. Én jobban szeretem a programozást, a hirdetéseket, a vállalkozást mikéntjének kutatását, valamint a közösségi médiát.

Ne szakosodj, hanem ismerj meg mindenből egy keveset

Mi szakosodunk, de közösen minden területhez értünk

Szerteágazó tudásunk és egyre bővülő tapasztalatainknak köszönhetően nincs számunkra lehetlen és hamarosan elérjük az online marketing tanácsadói státuszt, ami abban nyilvánuk meg, hogy a gyakorlati megvalósításhoz adunk ötleteket, elmondjuk elképzeléseinket egy sikeres vállalkozáshoz. Nem a kétkezi munkánk után kapun fizetést, hanem a kreativitásunk és meglévő tudásunk után.

Jó pap is holtig tanul, mi még azután is

Tanulunk, tanulunk és tanulunk. Valamint tesszük a dolgunkat és amit megtanulunk azt a gyakorlatban is alkalmazzuk, így maradhatunk hitelesek. Nekünk is vannak tanítóink, példaképeink. Az Ő könyveik, anyagaik segítik a fejlődésünket, mondhatni őket másoljuk. Nem egyszerű másolódásról beszélek, hanem arról, hogy az ő tudásukkal alakítjuk a saját stílusunkat.

Önfejlesztés és a célok meghatározása elengedhetetlen a sikerhez vezető úton

Fejlesztjük magunkat, tanulunk, tapasztalunk, tanulunk, példaképeket választunk és cserélünk le a saját fejlődésünk érdekében. Közben építjük a kapcsolatainkat, ami a tudásnál és a tapasztalatnál is fontosabb. Hiába vagy a legjobb, ha senki sem hallott rólad.

Kapcsolataink több fronton épülnek

A Felsőfokon.hu A Szakmai Blogmagazin kezdetben egy lehetőség volt, majd valósággá vált. Szakterületvezetőkből, főszerkeszőségi taggá, valamint leendő tulajdonosokká léptünk elő, aminek következében az értékesítés és kapcsolattartás fontos feladatunk lett. Minden bloggert, minden szerkesztőt ismerünk és így bővítjük az ismeretségünket.

Miért hagynánk ki az MLM rendszerben lévő lehetőséget?

Miért nem hiszünk az előítéleteken? Nert tudunk olvasni a sorok között!

A True Arquebuse Water MLM rendszerhez is szoros kapcsoltok kötnek, ugyanúgy 2010 novemberi a történet. Ekkor ismertem meg Pistát, akivel azóta több projekten is dolgozunk. Egy véletlen folytán kerültem vele kapcsolatban és a jelenlegi tulajdonos társam, a Viki ajánlott.

Online megjelenés az MLM tagság mellé? Hát persze forduljon hozzánk!

Azóta se tudtam igazán megköszönni neki, de folyamatban van. Az MLM rendszerben vezető szerepet töltünk be, ennek köszönhetően rengeteg új emberrel ismerkedünk meg. A legfontosabb mégis, hogy mi vagyunk a hivatalos partnerek a tagok online megjelenéséhez, ami még szorosabbá teszi a kapcsolatot. Itt is nagy szerepet játszik az online marketing tudásunk, valamint tárgyalási képeségünk..

Ahogy mondatm: minden kapcsolat számít

A régi munkáltatók, barátok, ismerősök és családtagok mind-mind potenciális lehetőségeket jelentenek, ezért is tanácsolom öcsémnek, hogy minden ismerősével ápolja a kapcsolatait, ha pár mondat erejéig akkor is, csak haszna származhat belőle.

Régi főnököm kér ajánlatot? Persze, hogy van egy szabad időpontom a naptárba

A régi főnökök is potenciális jelöltek így most többjükkel újra felvettem a kapcsolat. Az egyik tárgyalássorozat nem is áll rosszul, sőt kimondottan jó irányba fordultunk. Most mi várunk az ő ajánlatára, eddig mi voltunk kiszolgáltatva. Sajnos a pozíciónk még így is instabil. Mindent megteszünk, hogy a megfelelő kimenetelt érjük el. Több kiskapu nyílt meg számunkra így, akármikor fordíthatunk a helyzeten és saját javunkra dönthetjük el a kényes alkudozásokat.

A régi osztálytársak, mindig lehet rájuk számítani

Egy volt osztálytársam jól működő céget üzemeltet – webshop, számlázó, hírlevélküldő szolgáltatások bérbeadásával foglalkozik.  Július óta vele is partneri kapcsolatot ápolunk mindkét cég legnagyobb örömére. Egy kósza gondolat, egy ötlet és máris partnerség lett a dologból. Sőt továbbmegyek Ő lett a gazdag apám (megmutatta Robert T. Kiyosaki munkásságát, elolvastatta a V mítoszt és még számos könyvet), bevezetett a vállakozások világába és támogatja törekvéseimet a közös boldogulás reményében, ami szeretnék minél hamarabb meghálálni.

Bármelyik barátunk lehet partnerünk

Sose keverjük az üzletet a barátsággal!

Másik volt osztálytársam marketinges tudása keltette fel az érdeklődésemet, de sajnos még nem történ igazi áttörés kettőnk köös bizniszében. Jelenleg a keretfeltételek adottal. Mindenki várja, hogy mit hoz a jövő.

A családi ajánlásokkal okosan bánjunk, mindenki mindent jobban tud

Családon belül is jönnek az ötletek, néha-néha egy akánlatot is kapok. Itt se fogok nemet mondani. Minden kapcsolat fontos legyen akármilyen csekély is.

Az elmúlt félév történései a következő 60-70 évet nagy mértékben befolyásolják. Mindegy, hogy milyen eredményeket produkál a cégem. Az is közömbös, ha bukásra ítélt, Minden rosszban van egy kis jó. Addig kell elbukni az egész vagyont, ameddig még fel lehet állni és mások élete nem függ a buksától. Gondolok itt a családra. Ha most családom lenne bizonyára nem lennék ennyire felaszabdult és merész, de most még minden különösebb kockázat nélkül bármibe belevághatok.

Ennek ellenére jól megfontoltam több mindenbe kezdtem bele:

  1. Online megjelenés MLM tagok számára
  2. Online marketing tanácsadás
  3. Felsőfokn.hu A Szakmai Blogmagazin főszerkesztőségi tagság
  4. MLM rendszer vezető pozícióban
  5. Saját vállakozás – webes megoldások

Az ezekből befolyó bevételeket eszközökbe fektetem, amik további tőkét termelnek és azt is befektetem. Legyen az egy lakás, egy ház, egy cég, egy laptop, részvény vagy bármi.

Tanulok, olvasok, fejlődök, kapcsolatokat építek, szárnyalok, boldog vagyok, kiegyensúlyozott vagyok, rendszerezettnek és sikeresnek mondhatom magam – önfejlesztés, tanulás és másolódás.

Kell ennél több?

Forrás: SipoczNorbert.eu

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum