Te a sikeres mentalitást képviseled?

„A sikeres emberek mindig keresik a lehetőséget arra, hogy másoknak segítsenek. A sikertelenek, mindig azt kérdezik „Mi hasznom van nekem ebből?””
Brian TRACY

Azt hiszem ebben a gondolatban sok minden benne van, úgyhogy a saját nézőpontomból ismertetném, hogy nekem miért is tűnik olyan igaznak ez a kijelentés.

Mitől sikeres valaki? Egyáltalán, mi a siker? Mi választja el a sikeres embereket a sikertelen emberektől?
Számomra a sikeres ember az, aki hajlandó a kitűzött céljaiért ellentmondást nem tűrően küzdeni, mindent megtenni értük és természetesen elérni azokat. Legyen az akármilyen cél: fizetésemelést kiharcolni vagy leszokni a dohányzásról vagy erős hálózatot felépíteni.
Számomra a sikeres ember olyan személyt jelent, aki nem zárkózik el a kínálkozó lehetőségek elől – akármilyen kedvezőtlennek tűnik is az első hallásra – hanem azon kezd el gondolkozni, hogy hogyan lehetne megvalósítani azt, hogyan lehetne sikerre vezetni az ügyet? Nem ítélkezik, nem azt mondja, hogy jó, nekem ebből ennyi meg ennyi hasznom van, illetve nem azt mondja, hogy engem nem is érdekel ez az ajánlat, hiszen ebből nekem semmi előnyöm nem származhat.
A sikeres ember a megoldáson gondolkozik, azon, hogy az ő segítségével az adott helyzetből mit lehet kihozni, míg a sikertelen ember csakis földhözragadtan, számszerűen, anyagiasan és rövidtávon képes gondolkodni. Ha a számok nem azt sugallják, hogy pénzügyi szempontból ez egy kockázatmentes „projekt” lesz, akkor a sikertelen ember nemet mond.

Mit tesz ezzel szemben a sikeres ember?

Él a lehetőséggel, mert rájön, hogy ebben sokkal többről van szó, mint pénz. Sokkal többről van szó, mint számokról. Ő hosszútávú céljait is képes szem előtt tarani és képes másokat hozzásegíteni céljaik elérésében. Képes áldozatokat vállalni csak azért, hogy másokon és ezáltal saját magán is segítsen! Úgy gondolom, Brian Tracy-vel egyetértésben, hogy csak ezzel a hozzáállással lehet sikereket elérni. Csak a nyitott, segítőkész mentalitás vezethet bennünket egy nagyobb, emelkedettebb cél felé, nem pedig a szúrós, maradi és önző szemlélet.

Érdemes tehát mindezt szem előtt tartani, mikor valaki segítségünket kéri, valaki együttműködést szeretne kérni tőlünk.

„Ha elegendő embernek segítesz elérni azt, amire vágyik, te magad is eléred azt, amire vágysz.”

Te szoktál másoknak segíteni? Írd meg hozzászólásként!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum