MLM nem tesz gazdaggá, a munka viszont igen

Ha MLM rendszerbe regisztrálok, akkor az első befizetés után egyből milliomos/gazdag leszek, ha szólok pár havernak, akik szintén szólnak pár havernak. Ez a tévhitteszi lehetetlenné, hogy az emberek félelem nélkül, tudatosan építsék a vállalkozásukat.

Hol van a hiba a képletben?

Munka és/vagy idő befektetés nélkül semmilyen szakmában nem lehet elérni sikereket. Ha valamilyen munkakörben nem tudunk érvényesülni, akkor nem a munkával és a munkahellyel van probléma, hanem velünk. Akkor szó nélkül elfogadjuk, hogy kirúgtak, talán érezzük is, hogy jogos volt.

Ezzel ellentétben az MLM rendszerekkel szemben azt az elvárást támasztjuk, hogy akkor is, ha nem csinálunk semmit előrébb fogunk lépni, mert akiket behoztunk vagy akiket alánk tesz a rendszer, azok majd kitermelik a mi fizetésünket.

A blogírás a legjobb példa

Sok esetben hallattam már azt és magamon is gyakran tapasztalom, hogy sajnos rövid idő után feladom az írást. Vagy a gyors siker vagy az időm korlátoz, de a lényeg, hogy nem írok. Ami azért baj, mert egy jó blog csak akkor életképes, ha rendszeresen írunk, jó minőségű tartalmakat. Nem számít rendszeresnek a havi 1 poszt, de még a havi 4 (azaz heti 1) is halovány teljesítménynek tekinthető. Tehát, ha minden héten minimum 1 bejegyzést írunk, akkor egy év múlva 52 bejegyzésünk lesz, a következő évben 104 és így tovább.

Mikor fog ez megtérülni?

Számoljuk ki! El akarunk adni valamit? Szolgáltatáshoz keresünk kuncsaftokat? Hirdetési felületet szeretnénk értékesíteni? Igazából mindegy, mindnek az alapja a látogató. Minél több a bejegyzés, annál többször jelenünk meg a Google találati listáiban, minél jobbak az írásaink, annál jobb pozíciókban. Tehát ahogy nő a blog, úgy egyre több lesz a látogató.(100-300 bejegyzés esetén az oldalletöltések értékes tartalom esetén közel 100.000 / hó, ezért ezzel számolok)

 • Havai 100.000 oldalletöltés felett foglalkoznak velünk a nagy hirdetők: azaz 100.000 / 30,4 (átlagosan ennyi nap van egy hónapban) = 3.289 oldalletöltés / nap >>> 2-3 letöltés / olvasó = 1.000-1.200 olvasó / nap és a hirdetésekből 100.000 Ft körüli bevételt szerezhetünk
 • Ugyanennyi eléréssel 1-3%-os konverzióval naponta 10-30 közötti vásárlást/feliratkozást érhetünk el. Ha vásárolnak és átlagban 1.000 Ft egy termékünk, akkor 10-30.000 Ft / napos eladás is realizálható.
 • Ha ezt MLM rendszer felől nézzük, akkor ennyi regisztráló közül biztos többen is kifizetik a kezdőcsomagot, és ha szerencsénk is van, akkor a csapatunk egy meghatározó tagja lehet.

Ha megértetted, hogy miért hoztam fel a blogot párhuzamnak, ekkor felkészültél arra, hogy online üzletet építs

Az egész bejegyzést azért kezdtem el írni, mert egy kedves MLMező hölgy megkeresett minket és a segítségünket kérte, de még mielőtt ki tudtam volna küldeni számára az első tananyagot visszalépett. Talált rengeteg könyvet, amelyet elolvashat és felépítheti magát.

Nem viccelek 1 hónap blogolás utána keresett meg minket, hogy segítsünk (4 bejegyzés nem elég). Eljutott az első fontos felismeréshez, hogy egyedül kevés. DE arra már nem szánt volna időt/energiát/pénzt, hogy a mi tapasztalataink révén közelebb juttassuk a céljához. Egy jól menő online MLM vállalkozáshoz. Megértem, hogy szkeptikus volt, azt is, hogy az oldalt régen frissítettük, de ez nem jelentette azt, hogy azóta nem is foglalkoztunk a témával.

Mi kell egy sikeres MLM vállalkozáshoz?

 1. Türelem
 2. Kitartást
 3. Rendszeresség
 4. Önfejlesztés
 5. Egy (vagy több) mentor
 6. Üzleti terv
 7. Online marketing ismeretek
 8. Hirdetési büdzsé
 9. Kapcsolatok
 10. Megfelelő felületek az üzenet elküldéséhez

Ezt a 10 pontot fogom kifejteni a következő 10 hétben (lehet előbb is, ha sikerül elegendő időt allokálnom erre a projektre )

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum