Szájreklám a gerillamerketing

Mit gondoltok mi az, ami a beszéddel egy időben jelent meg? Ha a szájreklámra gondolsz, akkor igazad van. Ha nem is hallottál a fogalomról, akkor is nap, mint nap használod. Nem is gondoltad volna? Hát persze, hogy nem. Vettél már magadnak mobil telefont? Természetesen igen a válasz. DE mi alapján vásároltad meg? Egy ismerősöd mesélt róla, olvastál egy bejegyzést róla, láttad a technikai paramétereit. Megvetted, majd megmutattad a barátaidnak is. Mióta ajánlunk másoknak? Amióta a beszéd kialakult – rendben lehet, hogy már előtte is volt rá példa, de a fogalom lényege a beszéd, így én is a beszéd megjelenését tekintem nullpontnak.

Mi az a szájreklám?

Az alapja már a leadben olvasható: ajánlás családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek és akár idegeneknek is.

Mitől válik a szájreklám marketing, gerillamarketing stratégiává?

Attól lesz marketing, gerillamarketing, hogy a folyamatot nem a felhasználók, hanem a gyártók/forgalmazók generálják és irányítják. A vásárlók szájába adják azokat a paramétereket, információkat, történeteket, amik szerintük a márkát vagy a terméket még eladhatóbbá teszik.

Forrás és további érdekességek: Szájreklám a világ legősibb gerillamerketing technikája

Kép forrása: http://www.connectsocialmedia.com.au/wp-content/uploads/2013/05/WORD-OF-…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum