TOP 5 MLM könyv kezdő hálózatépítők számára

Minden kezdő hálózatépítő sok pénz költ arra, hogy könyvekből és egyéb oktatási anyagokból szerezze meg az üzlete elindításához nélkülözhetetlen tudást. Az üzletek és az internet tele van MLM-mel foglalkozó írásokkal, de sokan nem tudják, hogy mivel is kezdjék a tanulási folyamatot.

Ebben a cikkben szeretnék tanácsot adni azok számára, akik hasonló cipőben járnak, és nem szeretnék a drága idejüket gyenge minőségű könyvek olvasására pocsékolni. Remélhetőleg egy jó kiindulási pont lesz a sikeres hálózatépítéshez. (A könyvek egy része magyar nyelven is elérhető a nagyobb könyváruházakban.)

Mike Dillard – Magnetic Sponsoring

Az egyik legrégebbi és legsikeresebb könyv a hálózatépítés és az online vezetőképzés történetében. A könyv írója néha szembefordul az álatlánosan bevett, több hálózatépítő által képviselt nézetekkel. Ha valóban sikerre vágyunk a hálózatépítésben, akkor nyitottnak kell lennünk arra, hogy mindig valami újat tanuljunk. A fő különbség jelen könyv gondolkodásmódja és a hagyományos MLM felfogás közt talán az, hogy szerinte a potenciális munkatársakat olyan emberek közül kell toboroznunk, akik érdeklődnek az MLM iránt, lehetőséget keresnek, ahelyett, hogy olyan emberek csatlakozzanak hozzánk, akik nem is mutatnak érdeklődést, és képtelenek üzletet építeni maguknak.
Információt ad arról, hogy az emberek mindig a vezetőkhöz vonzódnak. Annak érdekében, hogy potenciális munkatársak vonzónak találják üzleti ajánlatunkat, nélkülözhetetlen, hogy vezetővé váljunk. Megtanítja a gondolkodásmódot és a helyes hozzáállást, hogy elérjük célunkat.

Dale Carnegie – Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket

A hálózatépítés elsősorban a kapcsolatokon alapul. Talán ez a legjobb könyv, ami a arról szól, hogyan építsünk kapcsolatokat, szerezzünk ismerősöket, barátokat. A szerző sok hasznos tanáccsal látja el az olvasót. Rávilágít arra, hogy bánjunk megfelelően a kapcsolatainkkal, néha gondolkodjunk a másik ember szemszögéből. Ez a kalsszikus már évtizedek óta meghatározó olvasmány a kezdő hálózatépítők számára. (Valószínűleg még sokaig az is marad.)

Robert T. Kiyosaki – Cashflow négyszög

A szerző egy négyszöggel ábrázol négyféle gondolkodásmódot, felfogást és körüljárja a hozzájuk tartozó pénzkereseti módokat. Rávilágít az egyes ágakban kiemelkedő emberek sikerének titkára és összehasonlítja őket egymással. Tanácsot ad azok számára, akik az egyik negyedből egy másik negyedbe szeretnének átkerülni, valamint azok számára, akik jól érzik magukat a saját szekciójukban, és jó úton haladnak pénzügyi sikereik felé.

Michael Clouse – Learning the Business

Ez a könyv egy gyűjtemény, ami 24 rövid történetet tartalmaz. Könnyen olvasható 128 oldalas kemény borítós könyv, amely feltárja, hogy mi az, amit az új MLM hálózatépítőknek mindenképpen tudniuk kell ahhoz, hogy sikeresen építhessék MLM üzletüket. A szerző kitér olyan témákra is, mint a hit, a koncentráció, a hálózatépítés, kutatás, vezetés és a pénz.

Todd Falcone – Little Black Book of Scripts

Ez a könyv nem hiányozhat egy sikeres hálózatépítő könyvtárából sem. Ebben a könyvben az író kitér arra, hogyan kommunikáljunk potenciális ügyfeleinkkel, és arra is, hogyan kell kapcsolatba lépni szakemberekkel. Lefekteti a hatékony kommunikáció alapjait. Ha félsz felvenni a telefont, mert nem tudod mit mondj, akkor ez a könyv egy jó lehetőség arra, hogy egy profi hálózatépítőtől tanuld meg a hatékony kommunikáció fortélyait.

Összefoglalásként elmondható, hogy a kezdő hálózatépítőknek kiemelten fontos magukat képezni. A hálózatépítés és a személyiségfejlesztés együttjáró fogalmak. Ha megnézzük az MLM hálózatok felső vezetőit, akkor láthatjuk, hogy sikereiket úgy érték el, hogy felhasználták az ilyen és ehhez hasonló könyvekben felhalmozott tudásanyagot. Az MLM könyvek azért íródnak, hogy átsegítsék a kezdő hálózatépítőket az akadályokon, amiket a szerzők saját karrierjük során már sikeresen leküzdöttek.

3 hozzászólás

 1. Ajánlanék még egy könyvet ami az MLM -ről szól, és ami részletes útmutató mindenkinek aki ismerkedik az MLM-el, aki jól szeretne választanai vagy annak aki már benne van de nem ér el sikereket.

  Válasz
 2. Az ajánlásban szerepel 3 könyv ami csak angolul elérhető.
  A kezdőknek és haladóknak is ajánlanám még Tom „Big Al” Schreiter 26 azonnal marketing ötlet című könyvét, ami megjelent magyarul is. Aki bináris marketing tervvel dolgozik nekik pedig „kötelező olvasmány” Ray Duncantől a bináris MLM terv. Valamint a vezetővé váláshoz mindenkinek ajánlott John C.Maxwell könyvei ebben a témában. Sok MLM sikert Mindenkinek!

  Válasz
  • Szia Szilárd, régi válaszodra szeretnék most reagálni…Mi az a 10 legfontosabb könyv, amit a magyar networker számára kötelező olvasmány? Miket ajánlanál nekik/nekünk? Köszi a választ és sok sikert kívánok a munkádhoz!

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum