WordPress – design 3 lépésben!

Folytatódik a WordPress előnyeit bemutató cikksorozatom, mindjárt a második résszel, amelyben a könnyen testre szabható felhasználói felületről írok néhány sort.

A WordPress motor feltelepítése után lehetőséged van úgynevezett előre gyártott témák (Themes) vagy sablonok (Templates) közül választani, amelyek segítségével mindössze néhány kattintással rögtön csinos külsőt varázsolhatsz oldaladnak.

Rengeteg előre gyártott téma létezik, szinte biztosan találsz magadnak olyat, amely elnyeri tetszésed. Itt van néhány oldal, amelyeken kedvedre böngészhetsz különféle témák után:

Free WordPress Themes

Smashing Magazine

Ha megtetszett egy, hát töltsd le nyugodtan, ezek mind ingyenes WordPress sablonok.

WordPress téma telepítése

Az egyes témákat általában rar vagy zip kiterjesztésű tömörített állományokban töltheted le. Csomagold ki ezeket valahova úgy, hogy a téma neve legyen a könyvtár neve, abban szerepeljenek a további fájlok.

  • Kapcsolódj az FTP-re, majd keresd meg a wp-content/themes könyvtárt és másold fel az imént kicsomagolt témakönyvtárt.
  • Lépj be a WordPress adminisztrációs felületre és kattints a Megjelenés/Sablonok pontra. (lásd ábra)
  • Ha az elérhető sablonok közt látod az imént felmásolt témát, akkor jól végezted dolgodat, mindjárt ki is próbálhatod hogy fest oldalad az új külsővel. Kattints az Előnézet linkre a sablon alatt és máris megláthatod az új elrendezést. Ha tetszik, hát kattints a Bekapcsol linkre, így véglegesítve a témát, hogy mostantól oldalad vadonatúj külsővel “adja el” magát olvasóinak.

 

 

Ha később mégis úgy döntenél, hogy változtatsz oldalad témáján, azt is nyugodtan megteheted, a fentebb leírt lépéseken kell végighaladnod.

Gyors és egyszerű! Kell ennél több? Igen, hiszen nemsokára a harmadik WordPress előnyöket bemutató résszel jelentkezem!

Hirdetés

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..