Az MLM személyiségfejlesztő hatásai

Mostanában sokat kutakodok különböző fórumokon MLM hálózatépítés témában, mert kíváncsi vagyok a tömeg véleményére a network marketinggel kapcsolatban. Természetesen olvasok kiemelten MLM támogató fórumokat is, MLM elleneseket is és semlegeseket is. Ajánlom mindenkinek egyébként, mert nagyon tanulságos véleményekhez, tapasztalatokhoz lehet hozzájutni, mint például:

Mit érdemes olvasni?
Hogyan érdemes hálózatot választani?
Miért az én üzletem a legjobb?
Miért ne építs hálózatot?
Miért csak egy nagy átverés ez az egész?

És még sorolhatnám napestig ezeket a kérdéseket, amelyekben a fórum közösségének több év alatt sem sikerült egységes álláspontra jutnia. Véleményem szerint a közeljövőben sem fognak dűlőre jutni, mivel egyszerűen az MLM megosztja a társadalmat.

Mégis van azonban egy olyan dolog, amelyben általában egyetértés születik a vitázó felek közt, legyenek azok akár sikeres vagy sikertelen hálózatépítők vagy olyanok, akik még sosem próbálták ki az MLM-et, de közeli hozzátartozójuk, barátjuk már igen. Ez pedig az

MLM személyiségfejlesztő hatásai

Igen, nagyon sok hozzászólásban olvastam azt, hogy bár nem ért el valaki (nagy) nyereséget üzletével, mégsem bánta meg, hogy belevágott. Nem bánta meg, mert rengeteg pozitív hozadékra tett szert. Ilyen pozitívumokból mazsolázgattam mind a fórum, mind a saját tapasztalataim alapján, azaz álljon itt néhány gondolat arról, hogy milyen személyiségfejlesztő hatásokkal rendelkeznek az MLM üzletek:

1. Tudásszomj

Bár az MLM üzletem elkezdése előtti időkben is olvastam különféle könyveket, mégis azt kell mondanom, mára már minimum a háromszorosát olvasom el az akkori mennyiségnek. A minőségről nem is beszélve. Míg régen könyveim jelentős részét szépirodalom alkotta, míg szak- és motivációs könyvek elenyésző részben voltak jelen, mára már ez az arány a fordítottjára változott. Rengeteget képzem magam különböző szakkönyvekből, hogy mind jobb legyek. Én ezt tartom a siker legfőbb kulcsának. Tanulni és tanulni. Rengetegen vannak, akik egy évben összesen egy vagy két könyvet olvasnak el. Én egy hónapban elolvasok legalább kettőt. Azt hiszem ez óriási előny velük szemben. Folyamatosan bővítem tudásomat azért, hogy én legyek a legsikeresebb a választott területeimen.

2. Munkabírás

A terhelőképességem jelentősen megnőtt, mióta saját MLM vállalkozásomat építem. Amíg úgymond másoknak dolgoztam, nem pedig magamnak, nem különösebben zavart, ha valami nem azonnal készül el, hanem csak a következő napokra. Úgy gondoltam, hogy héjj, már 7-8 órát dolgoztam ma, igazán pihenhetek este. Így hát 17-18 órakor letettem a lantot és „mentem a dolgomra”. Most törekszem a gyors és precíz munkavégzésre éppen amiatt, mivel ez az én saját vállalkozásom, itt mindennek gyorsan és zökkenőmentesen kell történnie.

3. Kommunikáció

A kommunikáció terén is óriási változást észleltem magamon. Régebben problémát okozott vadidegen embereket megszólítani, esetleg egyszerűen megkérdezni tőlük, hogy merre van a keresett utca. Mára már mindez megváltozott. Mivel az MLM terén rengeteg emberrel kerülök kapcsolatba nap mint nap –  e-mailben, telefonon, személyesen – egyszerűen megtanultam helyesen kommunikálni. Nem volt más lehetőségem, ha meg akartam győzni őket, hogy dolgozzunk együtt, esetleg az én szolgáltatásomat vegyék igénybe, muszáj volt kommunikálni.

4. Sallangok kiiktatása

Itt főleg a hosszú évek alatt berögződött napirendemre gondolok elsősorban. Olyan szokásokat sikerült kiikatatnom, amelyeknek egyáltalán nem volt értelme, egyszerűen csak az értékes időmet rabolták el tőlem. Régebben a hétvégi reggeleken szerettem sokáig lustálkodni az ágyamban. Ma nem teszem, felkelek 7 órakor. Régebben esténként bevágódtam a TV elé és csak „bámultam amit elém tálaltak”. Ma, ha úgy érzem elfáradtam előveszem aktuális könyvemet és azt olvasom. Egyszerűen megtanultam melyek azok a tevékenységek, amelyeket minél előbb ki kell iktatnom napirendemből és mik azok, amelyeket be kell építenem, mert hasznosak és profitálok belőle.

5. Tervezés

Ahhoz, hogy céljaimat elérjem, fontos megterveznem az oda vezető utat, mind távlatokban gondolkodva, mind pedig napokra lebontva. Nagy önfegyelmet igényel, hogy reggelente megtervezzük aznapi teendőinket és még nagyobb önfegyelmet igényel elvégezni azokat! Kis gyakorlással és odafigyeléssel persze könnyen elsajátítható a gyakorlat és higyjétek el, hosszútávon nagyszerűen működik!

6. Precizitás

A kettes pontban már érintettem a precizitás kérdését, de azt hiszem ezt külön is érdemes taglalnom. Mióta a saját MLM üzletem „ura” vagyok törekedek a minél precízebb munkavégzésre, mind a tervezés, mind a megvalósítás fázisában. Törekszem arra, hogy minden flottul működjön, gyakorlatilag egy picit a maximalista felfogást képviselem.

7. Pozitív szemlélet

A rengeteg önképző írásos és hanganyag hatására sikerült változtatnom eddigi „nem sikerorientált” szemléletemen és most már mindenben csak a pozitívumokat keresem. Minden egyes nap lefekvéskor felidézem magamban, hogy milyen csodálatos dolgok történtek velem és kellemes gondolatokkal feltöltődve hajtom álomra fejem.

8. Célorientált gondolkodásmód

Nos, igen. Az általam kitűzött célokat el kell érnem, minden tőlem telhetőt meg kell tennem annak érdekében, hogy megvalósítsam azokat. Nem szólhat közbe semmi, egyszerűen képes vagyok arra, hogy elérjem azt, amit kitűztem. És mivel ezen áll vagy bukik a siker, azt hiszem nagyon fontos volt az efajta gondolkodásmódot elsajátítanom.

Azt hiszem elég tekintélyes kis lista gyűlt össze ahhoz, hogy kijelenthessük, mindenképpen megéri komolyan venni MLM üzletünket, hiszen rengeteg mindenben tudunk előrébb jutni, mondhatni, egyszerűen jobb emberré válunk.

Ahogy Gabriel Garcia Marquez írja:

„Próbálj jobb emberré válni, és ismerd meg önmagad, mielőtt megismernél valaki mást és tőle várnád, hogy megmondja ki vagy.”

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum