Miért vegyük igénybe profi szakember segítségét?

Az egyetlen ok, amit fel tudok mutatni az megtérülés. Tegyük fel, hogy egy profi szakember X óra alatt elkészíti számunkra a tökéletes terméket – legújabb technológiák, a legoptimálisabb erőforrás felhasználás, felhasználóbarát kezelőfelület.

A munka díjazása: Y Ft-ot (az Y helyére mindenki azt az összeget gondolja, amit eddig szakember munkájáért fizetett vagy ajánlatot kapott arra a bizonyos munkára – természetesen a legmagasabb összegre gondolok). Az X munkaóra alatt elkészített Y Ft értékű szolgáltatás, termék Z Ft profitot termel.

Így a képletünk a következő: Z = Y * K ( K = 1,2,3,4 … ). A legrosszabb esetben is kitermeli a befeketett munkát, ha mégse akkor nem biztos, hogy a szakember tévedett. Sok esetben a megrendelő kérése, ötlete nem hozza meg a várt eredményt, annak ellenére, hogy profi szakembert kértünk fel az elkészítésre.

A nagatívumok után térjünk át arra, hogy miért termelhet profitot a profi munka?

Kevesebb a munkaidő, mint ha saját magunk készítettük volna el. A profi szakember azért profi, mert hatalmas rutinnal és tudással rendelkezik. Ameddig mi nem tanultuk meg az aktuális szakma alapjait és nem képeztük tovább magunkat csak silány utánzatokat készíthetünk hosszabb idő alatt.

A minőség a másik érv, ami miatt profit szakember választása javasolt. Az elképzeléseink megvalósítása nem egyszerű folyamat, de egy jó szakember mindig képes megoldani. Míg saját tudásunkkal legtöbbször meg sem közelítjük az elvárásainkat.

Profit termelésére csak akkor van lehetőségünk, ha kiváló minőségű termékünk van. Ehhez ismét profi munkára van szükségünk.

Saját tapasztalatok az életemből

Az előző fél évben képeztem magam. Sokat olvastam kommunikációról, üzletépítésről és önfejlesztésről. Sikerült elérnem azt, hogy máshogy gondoljak magamra és más szemüvegen keresztül nézzem a világot. Amit olvasok és tanulok az egy lesz velem és akarva vagy akaratlanul, de példaképet választok és másolom a hallottakat, olvasottakat.

Miért fontos a profizmus és a megbízhatóság?

A kérdésre egyszerű a válasz: ha a szakember jól keres és jól is dolgozik, akkor én még többet fogok keresni. Gordon Ramsay úgy építette az üzletét, hogy közben kereste az olyan embereket, akikkel közösen építheti fel az üzletét. Az első étteremben „kiképzett” séfek az új éttermek alapkövei. Erőskezű szakácsok nélkül nincs étterem. Természetesen ez édeskevés egy sikeres üzlethez. Ügyvédek, könyvelők, marketingesek és még sorolhatnám.

Miért érdemes ennyi embert, ennyi profi szakembert alkalmazni?

Profik a szakmájukban, rövidebb idő alatt többet és jobbat alkotnak. Ha ők jól keresnek, akko mi mégjobban, hiszen azért alkalmaztuk őket, mert mi már nem vagyunk képesek ellátni a feladatot, azaz a vállalkozásunk növekszik. Tegyük fel, hogy a könyvelő talál egy olyan lehetőséget, amivel öbb millót tudunk spórolni, akkor megérte-e alkalmazni? Természetesen. Ha az ügyvédünk azt mondja, hogy most már ideje lenne lefektetni egy bevett jogi eljárást az alkalmazottak munkaügyleteinek kezelésére. Ennek hatására egy több órás procedúra, akár fél óra alatt is elvégezhető. Megérte ez nekünk? Természetesen. A behajtó cégünk 15%-os részesedés mellett évek óta húzódó kifizetetlen számlánkat. Megérte? Természetesen.

Érted már, hogy miről beszélek? Profizmusról és profitról

Mindenki kicsiben kezdni, de az idő múlásával ki kell nyitni a szárnyunkat és repülnünk kell. A madarak is alakzatban repülnek, nekünk is ezt kell tennünk. Keressük meg a megfelelő, megbízható embereket és helyezzük őket a sakktábal megfelelő mezőibe, majd indulhat a játék. A kérédés adott: profit vagy veszteség?

Ha bárki nem ért velem egyet, akkor nyugodtan írja meg véleményét.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum