A passzív jövedelemforrások titka

Jövedelmeink három fő csoportja

Portfólió-jövedelem, aktív jövedelem és passzív jövedelem. A pénz, amit a befektetett tőkénk után kapunk, részvények, kötvények, osztalékok és kamatok alkotják a portfolió-jövedelem csoportot. Az aktív jövedelem a bérekből és minden más olyan bevételből áll, ahol szükséges a folyamatos és aktív részvétel a jövedelmet szerző részéről. A passzív jövedelem egy olyan bevételi forma, amit egyszer kell felépíteni, és semmi további odafigyelést, befektetést nem igényel. Zene, film, televízió, könyv és forgatókönyv jogdíjak, szabadalmi díjak, bérleti díjak, átkattintási bevételek, online hirdetési bevételek, mlm üzletek csak néhány példa a sok közül.

A passzív jövedelem alapjainak megteremtése jellemzően jelentős pénzbeli, vagy időbeli beruházást igényel. Magában foglalhatja bérlésre szánt ingatlan vásárlását, vagy egy vállalatba történő befektetést, ahol nem kell aktív szerepet vállalni. Az ilyen tevékenységekből származó jövedelmeket nevezik passzívnak.

A passzív jövedelmek másik csoportja az, amelyekhez kevés anyagi befektetésre van szükség, de ezzel szemben sokkal több időt igényel. Akár egy regény írása, akár egy népszerű weboldal létrehozása, amely képes lesz online reklámok által bevételre szert tenni. Nem szokatlan, hogy évekig tartó intenzív munkával van kikövezve a passzív jöveldelemhez vezető út. Ebben az esetben tovább tart, amíg a munka pénzzé érik.

Könyvek esetében például a nyomtatási költségek előzetes befektetést igényelnek, mielőtt a jogdíjakból a szerző részesülne. Ha egy könyvet nem tudnak kellő példányban értékesíteni, akkor előfordulhat, hogy a szerző egyáltalán nem kap pénzt. Weboldalaknál a kihívást nem csak a megfelelő minőségű tartalom elkészítése, hanem a keresőkben elfoglalt előkelő pozíció is jelenti. Minél nagyobb látogatottságot generál az oldal, annál nagyobb sikerek érhetők el vele.

Ha a megfelelő passzív jövedelmi forrást találjuk meg és jó helyre fektetjük pénzünket és időnket, akkor a pénz a hét minden napján, a nap huszonnégy órájában folyik be hozzánk. Akár a Bahamákon töltjük a nyaralásunkat, akár éjjel alszunk az otthonunkban, vagy akár egy másik projekten való munkálkodás közben is folyamatosan áramlik felénk a pénz. Ha egy projekt sikerrel termeli a pénzt, és fenntartja magát, akkor bátran belevághatunk egy újabb passzív jövedelemforrás megtervezésébe és kivitelezésébe. Ezzel megteremtve magunknak a végleges anyagi biztonságot.

Milyen egyéb passzív jövedelemforrást ismertek? Várjuk a hozzászólásokat!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés

Kategóriák

Archívum